Polarbrød

Baking asammen med yngstejenta - Polarbrød

Polarbrød har blitt en ny favoritt i hjemmet! Og jeg ønsker å dele oppskriften jeg brukte med dere


Polarbørd

(Dette er oppskriften på Barnas Polarbrød på Smedstua.no)

 

Ingredienser:

  • 50 g gjær
  • 5 dl melk
  • 75 g smør/margarin
  • ¾ dl lys sirup
  • 1 ½ ts salt
  • 4 dl sammalt fin hvete evt rugmel
  • 8-10 dl hvetemel

Framgangsmåte:

  1. Smuldre gjær i en bakebolle og løs den opp i lunken melk. Tilsett mykt smør, sirup, salt, sammalt mel og hvetemel.
  2. Kna alt til en smidig deig. Bruk gjerne kjøkkenmaskin.
  3. Kjevle ut deigen ca 1 cm tykk.
  4. Trykk ut med en rund form eller figurformer.
  5. Legg brødene på et bakepapirkledd stekebrett. La dem heve under klede i ca 45-60 minutter.
  6. Sett ovnen på 250 grader.
  7. Prikk polarbrødene med en gaffel e.l.
  8. Stek brødene midt i ovnen i 6?8 minutter. La dem avkjøle på rist under et klede.

Tips:

  • Klarer dere ikke spise alle er disse fine å fryse ned ferske og tine i microbølgeovnen.

Jeg valgte å bruke rugmel og byttet ut itt av hvetemelt med havrgryn som jeg kjørte i en foodprossesor får å få et fint mel av det!

Så ble de en litt sunnere variant!


Elsker når vi bare baker til oss selv (noe jeg gjør hver uke. Vi har alltid hjemmelaget brød), da kan barna få være med! Nå begynner også min ynste datter å synst dette er GØY! 

Bak saman <3 

2 kommentarer

lisarorvik

20.05.2016 kl.07:29

Så koselig, så kjempe godt ut :)

veronicassweetlife

20.05.2016 kl.11:09

lisarorvik: det er de absolutt <3 jeg liker dem iallefall veldig godt ;-)

Skriv en ny kommentar

veronicassweetlife

veronicassweetlife

27, Sykkylven

Kategorier

Arkiv

hits